Hoe een kleurplaat je leven drastisch verbetert

“Oh man”, zucht Sally, “ik ben gisteren soort van gecrasht…” We praten verder over hoe dat kon gebeuren. Heel herkenbaar: teveel bordjes in de lucht moeten houden. Voor een te lange periode. Werk, kinderen, sores in de familie. Ze heeft nauwelijks tijd voor zichzelf.
Ook heeft ze moeite om ‘bij zichzelf blijven’, zoals Sally het zelf omschrijft. “Had ik maar een soort harnasje om aan te trekken! Dan had ik niet zoveel last van alles om me heen.”

Ik weet dat ze geen harnasje nodig heeft. Ze heeft veel meer aan een kleurplaat. “Een kleurplaat?” vraagt ze. In haar ogen wisselen nieuwsgierigheid en irritatie elkaar af. Ik leg haar uit wat ik bedoel.

Een lege kleurplaat: die nodigt uit om ingekleurd te worden. Een kleurplaat die al is ingekleurd niet. Dat klinkt logisch, toch?
Als ik mijn kleurplaat zelf heb ingekleurd, met de kleuren die ik mooi vind en die bij mij passen, komt het niet in jouw hoofd om daar met jouw kleurtjes doorheen te gaan.

Zo werkt het ook met energie. Als jij jezelf helemaal kunt opvullen met jouw eigen energie, dan heb je geen harnasje meer nodig. Je kunt in contact blijven met de ander, zonder dat je je hoeft te beschermen. Je hoeft je niet te wapenen tegen een overvloed aan invloeden uit de buitenwereld, omdat je zelf al helemaal bent opgevuld. Met je eigen kleurtjes!

Hoe doe je dat dan? Je eigen kleurplaat inkleuren? Hier een paar tips!

 • Zorg goed voor je lichaam: slaap genoeg en eet (meestal) gezond.
 • Zorg gedurende de dag voor een voldoende afwisseling tussen werken en spelen. Moet je dan op je werk gaan kwartetten? Nee, spelen kan ook zijn: een leuke grap maken of een blokje om in je pauze.
 • Zorg voor een goede gronding. (Hoe je dat doet? Ik schrijf er binnenkort meer over!)
 • Leer hoe je contact kunt maken met kosmische energie en aarde-energie.
 • Doe regelmatig de oefening ‘hartwijsheid’ (die kun je hiernaast downloaden. Je ontvangt dan regelmatig meer intuïtie inspiratie in je mailbox).

Wil je een nog stevigere basis? Meer verdieping in dit onderwerp? Overweeg dan het hele traject “Versterk je intuïtie”. Je leert hierin de basis van het werken met energie. Zodat je je heeeeerlijk op kunt vullen met jouw eigen energie. En er niemand meer tussen jouw lijntjes gaat kleuren!

 

 

 

10 reacties

 1. Mooi beeldend geschreven! De metafoor van de kleurplaat maakt eea goed helder. Prettig leesbaar en fijne tips.

 2. We weten het wel maar gaan er te vaak aan voorbij.
  Grappige vergelijking met de kleurplaat: door dat letterlijk te doen ontspan je enorm!

 3. Ik werd door de titel op het verkeerde been gezet. Ik dacht dat het zou gaan over kleurplaten voor volwassenen. Verrassend.

 4. Wat een mooie metafoor! Helder uitgelegd ook. Die ga ik zeker gebruiken voor mijn zoon. En voor mezelf 🙂

 5. Heel leuk geschreven. En echt kleuren kan soms ook verhelderend zijn 🙂 Ben benieuwd naar je artikel over ‘gronding’.

 6. Wat een bijzonder mooie uitleg. Dit is iets wat ik vaak probeer uit te leggen maar nooit helemaal overkwam. Met dit voorbeeld wordt het direct een stuk helderder. Leef je leven zoals jij het wilt!

 7. Ik dacht tegen het einde: het ging toch over kleurplaten 😂. Mooie metafoor. Helder geschreven!

 8. Je titel motiveerde me pm je blog te lezen. Toch was de inhoud niet wat ik had verwacht. Ik heb het met plezier gelezen.
  Leuke blog!

 9. Hi Eveline,

  Wat een mooie metafoor! En grappig tegelijkertijd ook. Doordat je titel en tekst verschillen en toch mooi samenkomen, zorgt het voor een goed inhoudelijk en leuk verrassingseffect.

  Veel plezier en succes met je blog,
  Anne

 10. Zeer goede informatie in deze blog, ik wou dat ik dit eerder had gezien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *