Versterk je intuïtie – een oefening in 5 stappen

Zo cool! Steeds meer klanten vertellen me dat hun intuïtie zooo enorm wordt versterkt, dat ze – zomaar – weten wat de ander echt bedoelt. Ze kunnen als het ware tussen de woorden heen luisteren.

Janneke bijvoorbeeld. Ik stuurde haar een MP3 waarop ik haar reading had opgenomen. In haar antwoord schreef ze: ‘Bijzonder dat ik tegenwoordig ook door de opname heen jouw stemming en energie doorkrijg, ook weer een nieuw luikje!’

Soms is dat fijn als je zo goed bent afgestemd.

Als je bijvoorbeeld door iemands woorden heen voelt hoe ont-zet-tend cool het weekendje Pinkpop was. Of als je voelt dat het ‘leuk om je te leren kennen!’ méér is dan alleen een beleefd zinnetje.

Andere keren echt niet!

Als je voelt dat iemand iets anders vindt, dan wat hij zegt. Zeker als je je niet realiseert wat je onderbewuste je probeert te vertellen (namelijk dat dit echt niet klopt!), kun je je raar voelen na zo’n gesprek. Duizelig, geïrriteerd of een tikje verdrietig.

Wil je jezelf trainen?

Zodat je (nog!) beter kunt onderscheiden waar je vol in mee kunt gaan en waar je beter efkes op de rem kunt trappen?  Ik heb een leuke en simpele oefening voor je bedacht: de Briefjes Methode.

Stap 1

Je neemt 4 briefjes. Op elk van die briefjes schrijf je de naam van een restaurant waar je eens gegeten hebt.
Kies een beetje verschillende restaurants: de McDonald’s, een sterrenrestaurant, een eetcafé…

Stap 2

Vouw de briefjes en gooi ze door mekaar.
Alsof je lootjes gaat trekken voor de Sinterklaas surprise.

Stap 3

Ga dan rustig zitten en maak jezelf ‘leeg’ van binnen, zodat je je kunt afstemmen op je innerlijke weten. Misschien doe je een korte meditatie of volg je je ademhaling een paar minuutjes. De oefening ‘Hartwijsheid’ is ook heel geschikt om je goed te kunnen afstemmen.

Stap 4

Nu pak je een van de briefjes tussen je handen.
Blijf stil en ‘leeg’ van binnen, zodat er ruimte is om de informatie binnen te laten komen.
Laat je verrassen door welke soort informatie er bij je binnen komt.
Wat je zou kunnen zien / voelen:

 • De sfeer. Rustig en kalm, of juist gezellige drukte?
 • Jouw gevoel. Wat doet het restaurant met jou? Past dit (nu) bij wat jij wil?
 • Het eten. Is het lekker? Voedzaam? Zwaar? Verfijnd?
 • Misschien zie je kleuren van de inrichting of het logo. Misschien zie je kleuren die symbool voor iets staan, zoals het rode pluche van de stoelen in een luxe theater.

Ga er niet vanuit dat je het meteen moet snappen, dit ben je juist aan het oefenen.

Stap 5

Je kunt ervoor kiezen om aantekeningen te maken en vervolgens meteen in te tunen op de andere briefjes. Ik raad je echter aan om meteen al te kijken welk restaurant het was.
Dat heeft als voordeel dat je snel in de gaten krijgt welke soort informatie bij jou het makkelijkste binnen komt. Daar kun je bij je volgende briefjes nog meer op intunen, om het verder aan te scherpen.

 

Nu denk je misschien: ‘Leuk en aardig Eveline, maar heb ik eraan om te weten welk restaurant er op mijn briefje stond?’

Nou, helemaal niks.

Maar deze oefening is een perfecte manier om je intuïtie te verbeteren én beter leren kennen. Dat gaat het makkelijkste als er niks van afhangt. Omdat de uitkomst totaal onbelangrijk is, kun je je helemaal richten op het proces van intunen op je intuïtie.

Als het dan een keertje wél om de uitkomst gaat, dan ben je al geoefend.

Je zit zelf aan het stuur.

Zoals deze klant die na afloop van het Versterk je Intuïtie-traject zegt :

Ik heb bij jou geleerd hoe ik bepaalde reacties kan voorkomen. Of om ze juist om te zetten, als ze voor mij niet productief zijn. Dingen die wél bij mij passen kan ik gemakkelijker doorzetten. Ik was me dus wel al redelijk bewust daarvan, maar nu kan ik er ook echt iets mee doen.

Veel plezier met de briefjes!
En alvast smakelijk eten, mocht je nu besluiten om bij een van de restaurants te gaan eten 😉

PS

Mijn favoriete versie van de Briefjes Methode is met boeken. Ik voel dan of het een informatief boek is of een roman. En of het literatuur is of een chicklit. Of het een boek is dat nu bij mij past.
Als je net zo’n boekenwurm bent als ik, vind je dit misschien ook een leuke manier. Misschien heb je niks met boeken en ook niks met restaurant, kies dan een onderwerp waar je wel iets mee hebt. Voor de oefening maakt het niet uit.

Lees hier hoe je (binnen 3 minuten) ervoor zorgt dat de informatie die je intuïtief oppikt nóg helderder en duidelijker wordt!

Laat je me weten wat jij op je briefjes had geschreven?

 

 

3 reacties

 1. Fijne blog om te lezen… verheug me er op om dit eens te gaan proberen.

 2. ha leuk! Zou dit ook werken met cd’s? De experimentator in mij wordt al wakker…

  • Zeker werkt dit ook met cd’s! Leuk idee Claartje!
   Je kunt ze ook in een zak of theedoek doen zodat je de titel niet ziet, dan hoef je niet met briefjes te werken. Laat je me weten hoe je experiment verliep? Ben benieuwd naar je ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *