Waarom je NIET geduldig moet wachten op een hint uit het universum

Charlotte heeft een droom. Niet zo één die al specifiek omkadert is en helemaal vastligt. Dit is er zo eentje waarvan je weet ‘het gaat ongeveer die richting op’. Zo eentje waar je spannende kriebels van in je buik krijgt en waarvan je wéét dat je er iets mee ‘moet’.
Maar ja, WAT moet je er dan mee? Daar wil Charlotte graag achterkomen.

Ze vraagt me: “Moet ik nu geduldig afwachten totdat ik een hint uit het universum krijg?”

Deze vraag krijg ik vaker. Loslaten, afwachten, overgave…. dat is allemaal prima advies als mensen heul krampachtig proberen iets te bereiken. Voor deze mensen is het de eerste stap richting loslaten en laten ontstaan.

Maar Charlotte is toe aan de volgende stap. Dan ga je niet afwachten.

Je gaat ruimte scheppen.

Een ruimte waarin iets geboren kan worden. En hoe ziet ‘ruimte scheppen’ er voor Charlotte dan concreet uit? Zodat ze erachter kan komen wat een goede volgende stap is in de richting van haar droom?

Voel het enthousiasme dat je wensdroom in je aanwakkert. Hoe voelt dit enthousiasme? Waar voel je het fysiek? Probeer dat gevoel te versterken. Misschien horen er ook kleuren bij, of bepaalde bewegingen of geluiden of … Omring je met dat alles.

Je gaat dus -vooral- niet contact maken met een bepaald doel, of met een bepaalde actie. Je maakt contact met de omstandigheden daar omheen. En dat doe je door in te zoomen op het gevoel dat daarmee samenhangt.

Daarna kun je je intuïtie vragen of er iets is, wat jouw volgende stap blokkeert. Vraag of er iets waardoor het nu nog niet lukt om volmondig JA te zeggen. En voel ook dan weer wat er opkomt. Het kunnen heel subtiele antwoorden zijn. Een vaag misselijk gevoel, een kuchje of een kleur die in je opkomt.

Misschien herken je die signalen nu nog niet als antwoord

En als je ze wel herkent, dan kun je er wellicht helemaal niks mee. Maar mijn ervaring is, dat je intuïtie het héél erg leuk vind als je contact gaat leggen. Hoe vaker je in gesprek gaat (en dus misschien wel 30x dezelfde vraag stelt), hoe duidelijker het wordt.

Je leert eigenlijk een nieuwe taal spreken. En ik weet niet hoe het bij jou was, maar ik kon in de brugklas niet meteen al Franse artikelen lezen 😉

Remember: het hoeft niet grootsch ende meeslepend te zijn

Een grote beweging, kan beginnen met een hele kleine eerste stap. Een ministapje, met uiteindelijk grote gevolgen. Zo ging zelf ooit een keertje een maandje backpacken in Thailand. Klinkt niet bepaald levensveranderend. Maar terugkijkend, heeft dit wél de gebeurtenissen in gang gezet, waardoor dat ik nu mijn werk als intuïtiecoach doe.

En hoe is het nu met Charlotte en haar droom?

Haar droom is nu werkelijkheid aan het worden. Een paar maanden geleden leek het nog om een boek te gaan. Maar haar intuïtie duwde haar zachtjes een andere kant op. Haar boodschap moest blijkbaar op een andere manier de wereld in geslingerd worden: ze heeft nu een prachtig online programma ontwikkeld, waarmee ze mensen helpt om méér te leven vanuit hun hart. Wauw!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *